Turul bârfelor postelectorale: Neață ascute cuțitele pentru oponenții interni

bula_costica_neata_ionut_copacescu_pdl_saptamanalul_roze

După rezultatele slabe înregistrate la ultimele alegeri europarlamentare, duminica trecută, în PDL Vrancea, Costică Neață intenționează să excludă din partid mai mulți consilieri județeni și locali. Drept urmare, zilele acestea, Biroul Permanent Județean va lua decizia (dacă nu cumva a și luat-o) de a exclude și de a retrage sprijinul politic, fapt ce va avea drept consecință pierderea mandatelor, pentru toți consilierii județeni precum și pentru mai mulți consilieri locali, între care Țifești, Urechești, Câmpineanca și Năruja.

Astfel, Costică Neață intenționează să lovească doi iepuri dintr-o lovitură. Pe de-o parte să arate că este un lider autoritar, capabil să taie în carne vie, așa încât să bage spaima și să-i aducă la ordine pe acei membri PDL care trag ochiade spre PMP. Pe de altă parte, omu’ se folosește de ocazie ca să mai rărească dintre oponenții interni care trag sfori să-l schimbe. Treaba îi este ușurată de faptul că respectivii au refuzat să se implice în campania electorală având asigurări, de la anumite persoane din conducere, de la centru, că, după alegeri, în cazul unui rezultat prost, Neață și oamenii săi vor fi înlăturați.

Teoretic, pentru ceea ce își dorește să facă, Costică Neață ar avea și acordul secretarului Marian Zlotea. Practic, însă lucrurile ar fi ceva mai complicat de dus la îndeplinire. Deoarece potrivit informaiilor apărute pe un website de știri, Vasile Blaga ar fi pus organizația din Vrancea pe lista celor zece, a căror rezultate vor fi analizate. Drept care, socoteala din BPJ a lui Neață de la Focșani s-ar putea să nu se potrivească cu hotărârea șefilor din Modrogan.

 

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');