Trofin să fii, noroc să ai și să vezi Brașovul

bula_trofin_pancu_pnl_focsani_saptamanalulrozeÎntr-o conferință de presă, Tudorel Trofin și Daniel Pancu, doi băieți cu nume de fotbaliști mediocri, din marele PNL Focșani, ne-au destăinuit, plini de uimire că, zilele trecute, s-au plimbat prin Brașov și au constatat că pe străzile de acolo nu sunt gropi în asfalt.

Ceea ce le-a provocat un adevărat cutremur în creier. O minusculă scânteie, eliberată din abisuri s-a ridicat ușor, ușor, spre suprafață, luminându-le mintea după care, străfulgerați de o revelație tulburătoare, au gândit. Și au ținut să împărtășească acest lucru tuturor.

Astfel, fără să-și dea seama, având aerul că oferă soluția pentru toate problemele stringente ale umanității, au exprimat, în conformitate cu toate regulile logicii, cel mai corect raționament. Și cel mai banal:

„Dacă în Brașov șoselele sunt ca-n palmă, așa ar trebui să fie și cele din Focșani!“

Doar că, spre deosebire de cei mai mulți dintre noi, simplii cetățeni, celor doi politicieni cu nume de fotbaliști, le-a picat fisa cam târziu. Deoarece majoritatea craterelor de pe străzile focșănene datează din vremuri imemoriale, de pe când Decebal și Traian formau, împreună, poporul român. De pe vremea în care Tudorel Trofin tăcea inteligent în scaunul de viceprimar USL.

Cum însă, potrivit înțelepciunii populare, mai bine mai târziu decât niciodată, trebuie să recunoaștem că cei doi au avut mare noroc dacă, în cele din urmă, au reușit să viziteze Brașovul. Altfel, toată viața, Trofin și Pancu ar fi dat prin gropile din Focșani și ar fi trăit cu impresia că și ceilalți oameni sunt la fel ca ei.

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');