Tragicomedie la primărie: UN VRABIE ȘI DOI GĂINARI

bula_catalin_vrabie_primaria_focsani_psd_saptamanalul_rozeDupă ce presa locală a dezvăluit cum Intelligent Software Group SRL și Maisigure Consulting SRL, firmele foștilor subordonați ai consilierului PSD Cătălin Vrabie, Carmen Covaci și Iulian Andrei Suciu, au încasat aproximativ 250.000 de lei (56.000 de euro) din banii focșănenilor, mă așteptam ca marele Partid Liberal să explodeze la ultima ședință a Consiliului Local. Dar nu s-a întâmplat nimic.

 N-au scos un sunet nici consilierii locali (câți au mai rămas) nici lupii tineri care, înainte să fie achitat, își rânjeau colții de lapte spre turul pantalonilor baronului Oprișan, crezându-l cu un picior în pușcărie.

Vajnicii reprezentanți ai Opoziției locale au acționat extrem de curajos și au tăcut mâlc. Să nu deranjeze. Astfel, ceea ce a început ca o dezvăluire, extrem de serioasă, a afacerilor de cumetrie pe banii focșănenilor este pe cale să se stingă într-o mare de tăcere.

 

În lipsa unei reacții a opozanților,

Vrabie, încolțit, a ieșit la bătaie. Căci, nu știu în ce măsură cel ce se scuză se acuză dar, fapt demonstrat, cea mai bună apărare e atacul.

În fața unei asistențe mute, și-a jucat magistral rolul de victimă nevinovată a unui concurs de coincidențe (și nu a ziariștilor, precum Oprișan). Le-a cerut primarului, viceprimarilor și funcționarilor să confirme că n-a intervenit niciodată în favoarea foștilor subalterni.

Ceea ce, logic, respectivii au și făcut.

Doar nu era ca primarul, viceprimarii și funcționarii să se autodenunțe și să recunoască în public că au fost părtași, alături de Cătălin Vrabie, la infracțiunea de trafic de influență.

E drept că o asemenea reprezentație își avea locul în fața unei instanțe de judecată, cu un procuror DNA ca partener, nu în Primărie. Dar dacă nimeni nu a avut nimic de obiectat sau de întrebat…

Actorul principal a cules ovațiile admiratorilor și, fără nici o dificultate, a blocat un subiect sensibil, lăsând să cadă cortina.

Continuă

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');