Ținutul lui „Așa ceva nu există!“

logo

Este vorba de Vrancea, un județ aparent normal, din minunata noastră țară. În realitate, este un ținut paranormal, un fel de zonă crepusculară, în care oricine pătrunde devine victimă a iluziilor, a ficțiunii, a percepțiilor false.

Să luăm, spre exemplu, un fapt banal.

Limuzina secretarei județului, Raluca Dan, mâna dreaptă, stângă, ba chiar creierul, ar spune unii, a baronului local Marian Oprișan, a fost ridicată de lucrătorii Serviciului de tractări auto din cadrul Primăriei Focșani. Pentru că, probabil, duduia parcase ilegal. Zeci, poate sute, căci nu îndrăznim să spunem mii, de focșăneni au văzut, în miezul zilei, cum Mercedesul Ralucăi Dan era tractat, de camioneta primăriei, pe unul din bulevardele orașului.

Toate acestea s-au petrecut doar în aparență.

Ziariștii care au telefonat, pentru confirmarea incidentului, au aflat de la purtătorul de cuvânt al municipalității că așa ceva nu s-a întâmplat. Că, în realitate, zecile, poate sutele, căci nu îndrăznim să spunem miile, de martori au fost victimele unui fenomen de halucinație colectivă.

Așa ceva nu există!

Cum nu există nici gropile în care călcăm zi de zi, sărăcia cu care ne confruntăm la fiecare pas, proasta calitate a serviciilor medicale și educaționale, corupția și hoția din administrația județeană și locală.

Nu există nici un baron local, Marian Oprișan, a cărui avere a fost estimată la 19 – 20 de milioane de euro. Un bugetar de lux care se lăfăie în ditamai palatul și conduce bolizi din cei mai scumpi. Chestii pe care cei mai prosperi afaceriști, onești, nu și le-ar putea permite decât cu mari sacrificii. De asemenea, la judecătoria din Cluj nu există nici un dosar penal în care este trimis în judfecată pentru corupție.

Toate acestea reprezintă doar rezultatul imaginației colective vrâncenilor.

În fapt, lucrurile stau taman pe dos. Potrivit declarațiilor și documentelor oficiale, drumurile Vrancei sunt ca-n palmă, șomajul aproape de zero iar laptele și mierea curg la fiece colț de stradă.

În ce-l privește pe Oprișan, dacă-i veți lectura declarațiile de avere, veți constata că nu deține nici o vilă și nici un autoturism de lux. Că este un salariat sărac, cinstit și muncitor, în slujba cetățenilor. O victimă a delatorilor și răuvoitorilor care, invidioși pe succesul său în activitate, l-au reclamat parchetului.

De altfel, ce dovadă mai bună a bunăstării și fericirii care domnește în ținutul nostru doriți decât faptul că, la inițiativa personală a președintelui-vicepreședinte-președinte al Consiliului Județean, al PSD și al UNCJR, minunatul Marian Oprișan, vrâncenii o țin într-o paranghelie continuă, din revelion în revelion.

 

 

 

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');