Speranța lui Săpunaru moare ultima. La fiecare alegeri

logo

Nini Săpunaru trage speranța că liberalii vor câștiga alegerile pentru Primăria Focșani, de anul viitor, după cum arată, susține el, rezultatele sondajului intern pentru desemnarea candidatului PNL. Zic susține el deoarece deoarece Săpunaru este acuzat că ar fi falsificat această cercetare sociologică internă. Ultimul care a spus-o, Tudorache Dumitrache, e drept, un personaj cvasinecunoscut în politica locală, și-a anunțat intenția de a părăsi PNL. Și sunt semnale că și alții liberali nemulțumiți vor face același lucru.

Oricum…

În politică, la fel ca și în sport ori în alte domenii care presupun competiție nu se poate câștiga nimic decât având la bază multă pregătire, care să te propulseze deasupra adversarilor.

Dacă după 25 de ani de activitate într-un partid, ca activist, șef de organizație, parlamentar etc. n-ai priceput acest lucru și te lași pe seama Providenței, sperând într-o minune, e bine să te apuci de pelerinaje pe la moaște și pe la sfinte morminte. Ca să întreții speranța vie. Căci șansele de a câștiga o primărie, fie și a Focșanilor, fără ca Părintele Arsenie Boca să facă un miracol, sunt minime.

PNL-ul condus de Nini Săpunaru n-a câștigat niciodată în fața PSD-ului condus de Marian Oprișan ceea ce este destul de ciudat. Și spun acest lucru având în vedere că, înainte de venirea comuniștilor, dat fiind specificul, podgoreni și comercianți, Vrancea a fost un județ eminamente liberal. E greu de crezut că sămânța lui Săveanu, a lui Negroponte și a celorlalte familii liberale care au făcut istorie, a pierit de tot fără să lase nimic în urmă, fii sau nepoți care să țină aprinsă, flacăra liberalismului.

Înclin să cred că, mai curând, aceștia refuză să se implice, dezamăgiți de ceea ce se întâmplă cu partidul liberal, partidul lor de suflet, în această perioadă. Aceași dezamăgire și lehamite o încearcă și alegătorii, în special tineri, care la prezidețialele din 2004 și 2014 au votat pentru Traian Băsescu și, respectiv, Klaus Iohannis.

Acest tip de alegători nu înghite, ba chiar condamnă compromisurile mărunte pe care Săpunaru le face cu Oprișan, fie că este vorba de contracte pentru firma familiei sau funcții în diverse structuri controlate de PSD.

De asemenea, acestor oameni li se par insultătoare replicile de tipul „Am fost şi noi în concediu...“ cu care Săpunaru a răspuns când a fost întrebat de ce nu a clarificat situația liberalilor care ocupă funcții în administrația PSD.

Ei nu se lasă păcăliți de susțineri de genul Suntem în faza în care analizăm întreg spectrul pentru că mai sunt directori pe funcţii, şi vom avea discuţii cu fiecare în parte şi vedem exact dacă îi mai sprijinim sau nu din punct de vedere politicși nici nu au memoria scurtă, așa cum au impresia Săpunaru, Neață și Secară.

Dovadă, dezinteresul pentru politica locală, declarat în sondajele de opinie, și absenteismul major de la vot.

Or, aceștia sunt electorii care fac diferența la orice scrutin, așa cum au făcut-o, în 2008, pentru Alin Trășculescu, dacă știi să-i aduci alături de tine, să le oferi o motivație să te urmeze.

Nini Săpunaru n-a înțeles acest lucru. Și, astfel, în loc să construiască o bază la care să adere alegătorii nehotărâți cu simpatii de dreapta, stă cu mâna întinsă la Oprișan, ca să-și primească ciubucul.

Și speră că moaștele sfinților la care se închină ori de câte ori are ocazia vor face o minune și-l vor ajuta să câștige, măcar un rând de alegeri.

 

Citește și:

Cu binecuvântarea lui Blaga, Săpunaru va renunța la înțelegerile cu PSD de Sf. Așteaptă

Klaus Iohannis, președintele salariului bine crescut

Sub atenta îngrijire a babacilor Oprișan și Săpunaru, USL face patru ani

MRU la SIE, alegerea uneperistului isteț

Despre cum a făcut baronul Oprișan primul milion (I)

 

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');