În greci, să dea cu piatra cel căruia i-a plăcut austeritatea lui Boc

De când cu referendumul din Grecia s-a umplut internetul, mai exact Facebook-ul de specialiști în politică europeană, economie mondială, globalizare și istorialogo filosofiei. Toți arată cu deștul spre  greci, acuzându-i pe urmașii lui Pericle (un șmecher, în caz că n-ați auzit de el) de tot felul de chestii.

Ba că-s sunt lipsiți de recunoștință față de minunata Uniune Europeană care vrea să-i scoată din rahat, ba că-s puturoși și iresponsabili, că nu vor să pună osu’ la muncă și că vor să trăiască pe spatele europenilor harnici și conștiincioși. Și asta deoarece nu vor să trăiască mai prost și au votat majoritar contra măsurilor de austeritate.

De parcă noi, românii, spre deosebire de greci, suntem atât de raționali și echilibrați încât am fi acceptat, dacă Băsescu ne-ar fi întrebat, înainte, dacă suntem de acord să reducă pensiile și salariile ori să mărească TVA-ul.

De aia a câștigat USL-ul alegerile, în 2012, cu 70% pentru că românul a înțeles că-i criză economică și a acceptat că nu era altă soluție, pentru a trece peste ea, decât austeritatea impusă de Guvernul lui Boc.

Întrebați, cetățenii greci au răspuns, așa cum ar fi răspuns orice om de pe planeta aceasta, că vor să trăiască cel puțin la fel de bine ca și până acum. Fără restricții sau restrângeri de ordin economic.

Iar răspunsul pe care l-au dat, în majoritate, nu-i face mai răi, mai iresponsabili și mai lipsți de caracter decât englezii, nemții, francezii, rușii sau chinezii.

Citește și:

Cum a făcut baronul Marian Oprișan primul milion (II)

Chiar asa… ce-ar fi daca s-ar desfiinta functia de presedinte al consiliului judetean?

Șomer la 16 ani: PSD își pregătește de azi alegătorii de mâine

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');