Oprișanul unui județ falimentar: Păzea, baronul a luat la ochi și Focșanii!

Marian_Oprisan_PSD_Focsani_femei_saptamanalulrozeAșa cum în vremurile din vechime cârmuitorii ținuturilor se deghizau, să nu fie recunoscuți, și coborau printre muritorii de rând ca să vadă cum trăiesc și ce părere au despre ei, tot astfel baronul Marian Oprișan a ieșit la o plimbare prin Focșani. Nu incognito ci în toată splendoarea sa.

Căci nu atât pentru a constata cât de prost o duc supușii săi s-a deranjat el cât pentru a da impresia că-i pasă. O acțiune de imagine.

Deoarece Focșanii arată precum ruinele din zona de război ucrainiană, localnicii, sufocați de jaful pesedist, încep să cârcotească, mai este doar un an până la alegeri și, oricum, n-are cine să-l oprească. Deoarece se întrevăd slabe speranțe ca, în viitorul apropiat, reprezentanții Marelui Partid Liberal de opoziție, Săpunaru, Trofin și Secară, să ia atitudine și să întreprindă ceva serios pentru a-l pune la punct.

Așa se face că, având pe urme un alai pe măsură, format din primarul Bacinschi, viceprimarul Necula, șefa investițiilor din primărie, Cristina Costin, adică cei responsabili pentru dezastrul din oraș și ziaristul personal care să consemneze pentru posteritate despre minunatele-i promisiuni, baronul a purces în preumblare.

Strategic, a ocolit zonele cu probleme sau aglomerate, precum Piața Unirii, Piața Moldovei, Grădina Publică, cartierul Bahne și Școala nr. 9, unde ar fi fost tratat, cel mai probabil, cu huiduieli și înjurături. A luat-o mai pe la periferie și pe acolo pe unde s-a mai făcut câte ceva, prin Sud, Mândrești, Liceul „Unirea“, Colegiul Economic etc.

Pe acolo pe unde nu era nici prea aglomerat și nici oamenii prea iritați. Astfel, fără teamă că va fi pus pe fugă, baronul și-a scos burta la înaintare, să vadă poporul că-i gospodar, și a declamat arogant: „De astăzi mă ocup de Focșani!“

Departe de a fi liniștitor, anunțul nu prevestește nimic bun ci, dimpotrivă, ar trebui să dea fiori și motive de îngrijorare tuturor focșănenilor.

De cincisprezece ani, Marian Oprișan se ocupă de întreg județul. Iar competența sa managerială o simțim pe pielea noastră și se vede în toate statisticile privind calitatea vieții, unde Vrancea se clasează, fără excepție, pe ultimele locuri.

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');