O nuntă de moțiune cu viza lui Victor Ponta zis Mickey Mouse și miner la subteran

Costica Neata, Georgel Constantin, la microfon la miting impotriva lui Victor PontaDespre mitingul liberalior vrânceni, de vinerea trecută, de la prânz, din timpul votării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Victor Ponta, care s-a desfășurat în fața sediului organizației județene din Focșani  putem spune că a fost asemenea unei nunți de cartier: au participat în jur de 200 de invitați care, în lipsă de locuri, s-au înșiruit pe trotuar, în fața sediului; muzica de petrecere, de la casetofon, a urlat în boxele scoase pe geam; s-au dat cu dedicații și s-au strigat urări la microfon, să știe toată strada că-i paranghelie; la final, a venit și darul din partea nașului mare, Marian Oprișan: câteva posturi de agaman pentru băieții de treabă din PNL, ca să aibă o pornire mai lină în viața politică.

*****

Prin mai multe medii, a circulat o informație potrivit căreia lui Victor Ponta i-ar fi fost retrasă viza diplomatică de intrare în SUA, din cauza dosarului penal. Zvonul a fost dezmințit atât de Ministerul de Externe cât și de către reprezentanții ambasadei americane: „Totuși, indiferent de situație, este vorba de Mickey Mouse!“

*****

După ce l-au scăpat pe Victor Ponta de urmărirea penală și de moțiunea de cenzură, parlamentarii s-au auto-recompensat oferindu-și câte o pensie specială care ajunge până la 1000 de euro/lunar. Aflând vestea, pensionarii obișnuiți, care supraviețuiesc cu 800-1000 de lei pe lună, le-au transmis să se bucure de multe dosare penale la DNA și ani cu executare, ca să le ajungă pensiile să-și plătească avocații.

*****

Un miner a supraviețuit 17 ani, blocat în interiorul unei mine din China care s-a prăbușit. El a fost salvat din subteran, de o echipă care intenționa să redeschidă exploatarea iar primele lucruri pe care a vrut să le afle au fost dacă Ion Iliescu mai este președinte și dacă au înflorit panseluțele pe care el și colegii săi le-au plantat, în rondul de la Universitate, în 1990, printre capetele sparte ale studenților.

 

Citește și altele:

Din ciclul „Victoraș ai grijă de copii!“: Ponta-l mută pe vărul Cazanciuc la UNPR

De la o demisie la Ponta. Dosar penal cu moțiune-n coadă

O stafie ne bantuie baronii…

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');