Legi idioate și efectele lor: șefă de promoție eliminată din BAC și doctor Ponta, plagiator onorabil

bula_elevi_bacalaureat_guvern_promovabilitate_saptamanalul_rozeAlexandra Burta, elevă de nota zece, șefă de promoție în județul Bihor, a fost eliminată din bacalaureat deoarece este suspectată că și-a lăsat colegii să copie după ciornele sale. Doar că, din cauza unei legi idioate, făcută de un ministru idiot (Daniel Funeriu) eleva va putea să reia BAC-ul abia peste doi ani. Ani pierduți, din cauza unor oameni mari și fără minte dar care au putere de decizie, pe care i-ar fi putut petrece ca studentă, într-o facultate

Înființat printr-o lege idioată, special pentru demnitari, Consiliul Național de Etică l-a declarat pe Victor Ponta doctor cinstit, deși existau dovezi irefutabile că și-a plagiat lucrarea de doctorat. Băiat de treabă, Ponta s-a arătat dispus să renunțe la titlul academic „muncit din greu“. Altfel, nici el și nici complicele său, coordonatorul de lucrare, nu au fost sancționați în nici un fel.

Într-un alt caz, oarecum similar, tot mulțumită unei legi idioate și incomplete, un infractor, George Copos, a scăpat mai repede din pușcărie, publicând o lucrare plagiată după un cadru universitar. Ca și în cazul Ponta, nici el și nici cel care l-a ajutat nu au primit nici o pedeapsă.

Acum, dacă în primul caz, al Alexandrei Burta, a fost vorba de un gest necugetat, specific vârstei și care, cu siguranță, nu va mai fi repetat, în celelalte situații, nu putem vorbi de același lucru. Și Victor Ponta și George Copos (și nu sunt singurele cazuri), oameni maturi și responsabili, știau cu exactitate ce infracțiuni comit și la ce se expun. Singura scuză la care ar putea apela, în favoarea lor, ar fi că n-au știut că tipii pe care i-au angajat să le scrie lucrările le vor copia de la alții.

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');