EXCLUSIV! Afaceri cu echipamente medicale la spitalul lui Mândrilă

 bula_costel_mandrila_ionel_celmare_conservatori_spital_saptamanalul_rozeÎn următoarele 36 de luni, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon“ din Focșani va achiziționa echipamente medicale în valoare de 40.391.880 lei, sumă la care se adaugă TVA. Procedura de achiziție a fost demarată în toamna anului 2015 iar contractele au fost atribuite în februarie anul acesta. Au fost selectate două firme din București, Mediplus Solutions SRL și Farmvil Media SRL, aceasta din urmă apropiată de familia fostului primar general Sorin Oprescu.

 

Pe 9 octombrie anul trecut, departamentul de achiziții a spitalului din Focșani a publicat în SEAP invitația de participare pentru un „Acord cadru de furnizare, instalare, punere în funcțiune și training echipamente medicale“.  Achiziția a fost împărțită în două loturi în funcție de specificul aparaturii ce urmează a fi achiziționată: Lotul 1 – Bloc Operator și Lotul 2 – Imagistică. Fiind vorba de un acord cadru, valoarea contractului, fără TVA, a fost estimată între 34.082.709,96 lei si  58.798.723,96 lei.

Conform caietului de sarcini, Lotul 1 conține 40 de produse, destinate dotării complete a unui bloc operator cu ale căror denumiri nu vă voi obosi și al căror preț total, fără TVA, a fost estimat între 21.854.888 lei și  41.148.451 lei. Cel de-al doilea Lot – Imagistică, conține 9 produse, între care RMN, computer tomograf, mamograf digital, Eco Doppler  etc.

Autoritatea Contractantă n-a acceptat ca ofertanții să liciteze pentru  fiecare produs în parte și a acceptat doar ofertele pentru unul sau ambele loturi.

La licitația pentru furnizare,

instalare, punere în funcțiune și training pentru echipamente medicale, s-au înscris, cu oferte, două firme  abonate la contracte publice, ambele cu sediile sociale în București. Care, logic, în lipsa altor concurenți, au și câștigat contractele. Lotul 1 – Bloc operator a fost adjudecat de Mediplus Solutions SRL care a oferit un preț de 40.391.880 lei, fără TVA. Cel de-al doilea lot – Imagistică a fost adjudecat de Farmavil Media cu un preț de 15.988.000 lei, sumă la care se adaugă TVA.

Pe lângă furnizarea efectivă a echipamentelor medicale, cele două firme s-au obligat, conform documentației de achiziție, să asigure și instruirea personalului medical și tehnic, din cadrul Spitalului Județean care le va utiliza.

Acordul cadru a fost împărțit în mai multe contracte subsecvente în funcție de sumele aflate la dispozița Spitalului Județean și se derulează pe o perioadă de 36 de luni.

 Farmvil Media este un distribuitor

de echipamente medicale și medicamente, apropiat de fostul primar general Sorin Oprescu. De-a lungul vremii societatea a făcut profituri importante din afacerile cu spitalele din București.

Mediplus Solutions  SRL este parte a grupului Mediplus al cărui acționar este A&D Pharma.  În spa­tele afacerii A&D Pharma s-au aflat, inițial, oa­menii de afaceri Walid Abboud, Ro­ger Akoury, Ludovic Ro­bert şi Mi­chel Eid, antreprenori extrem de dis­creţi, care nu acordă inter­viuri şi nu par­ticipă la evenimente publice. Între timp, doi dintre ei, Michael Aid și Ludovic Robert, au ieșit din companie.

Spitalul Focșani cumpără dezinfectanți de la Hexi Pharma de 36 de milioane lei

În anul 2015, Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon din Focșani a achiziționat de la Hexi Pharma CO SRL din București, dezinfectanți în valoare de 36.250 lei, sumă la care se adaugă TVA. Controversata firmă a fost selectată în urma unei licitații la care au participat un număr de nouă ofertanți.  O anchetă a tolo.ro a dezvăluit că Hexi Pharma CO, care are contracte cu peste 300 de spitale din 40 de judete, distribuie soluții dezinfectante cu o concentrație mult mai scăzută decât cea de pe etichetă. Analizele de laborator, comandate de ziariști, au stabilit că dezinfectanții vînduți unităților medicale erau diluate și de zece ori.

 

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');