Ce naște din PSD, pe Oprișan îl imită. Toma și-a pus asfaltatorul de casă candidat la Homocea

catalin_toma_vasile_petrea_PNL_Homocea_saptamanalulroze

La Homocea, după modelul maestrului său ideologic, baronul Marian Oprișan, baronețul de Jariștea cu inima (politică) de stânga, Cătălin Toma, și-a pus asfaltatorul de casă candidat la Primărie. Dacă Oprișan îl are pe Victor Roman, pe care l-a făcut deputat, Toma se fudulește cu Vasile Petrea. Și, coincidență, la fel ca și Roman, asfaltatorul lui Toma este originar tot din zona Adjud – Homocea. Unii ar zice că nu poate fi comparat Victor Roman cu Vasile Petrea. E corect. Însă și Roman a început de undeva, nu-i așa? Plus că nici Toma nu se ridică la nivelul lui Oprișan.

Marți seara, după Paște, la Homocea, Cătălin Toma și candidații la Consiliul Județean l-au lansat pe candidatul liberal la primăria Homocea, Vasile Petrea. Lansarea a avut loc, conform obiceiului, la cârciumă, frumos, elegant, cât de cât, printre baloane colorate și cetățeni grăbiți să-și primească șprițul de după.

Pentru cei ce nu știu încă, Vasile Petrea este omul care asfaltează și balastează drumurile din Jariștea încă din vara lui 2008. Anul în care Toma a fost ales primar pentru prima oară. Așa cum baronul PSD și-a tras un asfaltator personal, pe Victor Roman și l-a promovat, tânărul Toma îl scoate în față pe Vasile Petrea.

Despre candidatul PNL, fost membru al PSD și al PNG-ului condus de Gigi Becali, nu s-au spus prea multe în presa vrânceană. În afară de faptul că, de patru ani, se ceartă cu actualul primar din Homocea, Neculai Ionescu și că fii-su, Cosmin, ar fi cam huligan. La alegerile trecute, Petrea Jr. a fost arestat pe motiv că a spart geamurile unor secții de votare din comună.

Ce n-a observat presa locală,

a băgat de seamă, însă, presa centrală. Și anume că Vasile Petrea și familia sa patronează două firme abonate la banii publici: Cos&Alex SRL și Minalex Trans SRL. Și ambele au sediile sociale în comuna Homocea.

La o simplă căutare pe Google, dacă aveți curiozitatea, veți descoperi că actualul candidat liberal și Minalex-ul său au câștigat bani frumoși de la primăria pe care dorește să o conducă. În 2007, firma lui Petrea a semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă în Homocea, lucrare în valoare de 1.868.390,27 lei.

În 2012, Minalex Trans SRL a intrat în insolvență din cauza datoriilor iar o parte dintre utilajele sale au fost vândute la licitație.  Astfel, de pe website-ul Ministerului Finanțelor vă informăm că în 2014, cu un singur salariat, societatea a înregistrat pierderi de 294.842 lei, la o cifră de afaceri de 51.570 lei

Pe de altă parte au crescut

cifrele de afaceri ale Cos&Alex SRL, firma administrată în acte de tânărul Cosmin Petrea. Societatea a câștigat bani frumoși de la CNADNR, din deszăpeziri. În 2014, din contractele pentru deszăpezire încheiate cu CNADNR, în conturile Cos&Alex SRL, patronată de familia Petrea au intrat 930.000 de lei.

Și, tot după datele de pe website-ul Ministerului de Finanțe, în anul respectiv, contractul cu CNADNR a constituit grosul afacerilor Cos&Alex SRL. Astfel, în 2014, cu doar 12 salariați, firma proaspătului liberal a înregistrat o cifră de afaceri 1.203.637 lei și un profit net de 169.671 lei.

Iar asta nu este tot…

Minalex Trans SRL și Cos&Alex SRL, patronate de familia Petrea sunt firmele de casă ale primarului Cătălin Toma din Jariștea. Cu Minalex Trans, Cătălin Toma a semnat unul dintre primele contracte publice, în calitate de primar, în vara lui 2008. Valoarea acestuia a fost de 2.440.770 lei și a constat în lucrări de modernizare a unui drum comunal (DC 133).

Pe lângă Minalex Trans SRL, Vasile Petrea și Cătălin Toma l-au conectat la conducta cu bani publici a primăriei Jariștea și pe tânărul Cosmin Petrea. Din ce am aflat, fără să depunem prea mult efort, la concurență cu tatăl, firma administrată de Petrea Jr., Cos&Alex SRL a prins, scurt, prin încredințare directă, două contracte în valoare totală de 30.000 de euro. Tot pentru balastare și reabilitarea unor drumuri în din Jariștea.

În 2011, Toma a angajat aceiași firmă, a drumarului de casă, din nou, tot pentru lucrări de asfaltare a unui drum comunal în valoare de 2,9 milioane de lei. Banii au provenit de la Guvernul Boc și, potrivit unor surse, au fost alocați Primăriei Jariștea la intervenția deputatului PDL Alin Trășculescu.

Ca o paranteză mai spunem că,

în schimbul obținerii finanțării pentru drumul respectiv, Toma i-ar fi promis deputatului, chiar în sediul PDL de pe Bulevardul Independeței că se va înscrie în organizația democrat-liberală și că în 2012 va candida pe listele acestei formațiuni. N-a mai fost nevoie să-și țină promisiunea deoarece în 2012, s-a format alianța PNL-PSD iar Cătălin Toma s-a realiniat în spatele tătucului său politic Marian Oprișan. Care i-a finanțat alte investiții. Însă nu despre caracterul (lipsă) lui Cătălin Toma facem vorbire aici ci despre triunghiul amoros dintre el, firmele controlate de Vasile Petrea și bugetul Primăriei Jariștea

E bine de știut și că

Vasile Petrea, fost PSD și PNG-CD s-a înscris în PNL după ce Cătălin Toma, la rându-i fost pesedist, a preluat organizația județeană a PNL. Noul șef și-a impus omul de casă atât la conducerea organizației PNL Homocea cât și ca pretendent la funcția de primar, în locul lui Neculai Ionescu. Acesta din urmă a suferit o condamnare penală cu suspendare și a fost înlăturat pe motiv de principii. Sau pentru că constituia o amenințare pentru poziția lui Cătălin Toma, dat fiind că nu este singurul candidat de pe listele PNL cu probleme penale. Istoria va lămuri aceste mistere.

Vasile Petrea nu este singurul traseist adus în PNL de actualul președinte al organizației județene. În urmă cu câtva timp, Toma și-a lăsat colegii cu gura căscată când l-a desemnat candidat la Primăria comunei Nănești pe primarul în funcție, pesedistul Neagu Stoica. E drept că liberalii au fost cumva obligați să recurgă la această soluție după ce candidatul lor, viceprimarul Nuți Balica a făcut pasul în PSD.

Penibil a fost că, după cooptarea primarului pesedist, Cătălin Toma a declarat că susține activitatea acestuia, în condițiile în care, până la momentul respectiv, PNL Nănești se afla în opoziție.

Tot de domeniul penibilului ține

și revenirea primarului de Țifești, traseistul de carieră Gabriel Postolache. Personajul care a trecut prin aproape toate partidele de pe scena politică (PNȚCD, Partidul Ecologist, PSD, PD, PNL, PDL, PMP și iar PNL). Singurele formațiuni pe care le-a ratat (dar cu siguranță își va îmbunătăți recordul) sunt UNPR care a încorporat PP-DD, ALDE și PND.

După ce vreme de patru ani, cât a activat în Mișcarea Populară, i-a scuipat și i-a înjurat ca la ușa cortului atât pe liberali cât și pe colegii lor din PDL, Postolache a fost întâmpinat de Cătălin Toma cu brațele deschise, flori, fanfară și covor roșu la scară. Bașca i-a făcut și un super cadou: dreptul de a-și face lista de consilieri așa cum dorește, fără ca nimeni din partid să se amestece. Aceasta după ce, obligat să plece de lângă Băsescu, traseistului din Țifești i-au închis ușa în nas toate partidele serioase.

 

 

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');