Din ciclul ciocoii vechi și second-hand: Aurel Bâcu și paranghelia

bula_primarie_focsani_bacinschi_bacu_www.saptamanalulroze.ro

Aurel Bâcu este un băiat mai tomnatic, nu-l știți voi, care, de curând, a parvenit în lumea bună a ciocoilor direct din garsoniera OTV. Ca să fim corecți până la capăt, trebuie să spunem că, spre deosebire de șeful său de partid, domnu’ Dan, Aurel Bâcu a înțeles mai din timp care sunt avantajele colaborării cu PSD-ul.

Drept care, în Consiliul Local, unde activează, a cotit-o ușor spre partea stângă a sălii, unde se fac jocurile și combinațiile bani publici. Loc ocupat de majoritatea social-democrată. Iar dacă până deunăzi mai mârâia, acum, după oficializarea concubinajului dintre DD și Victor Ponta, vede risipa de bani publici, pe la care se dedă primăria PSD-ului la Focșani, cu alți ochi. Ușor împăienjeniți și foarte strălucitori.

Cum a făcut și la ultima ședință când s-au suplimentat banii pentru paranghelii. Din poziția de potențial viitor viceprimar, sigur pe el, nea Bâcu a ținut să spună în fața tuturor că el este de acord să se arunce cu banu’ public, din greu, în toți expirații și guriștii care sunt aduși să se producă în Piața Unirii.

Cu sinceritate maximă, făcând eforturi pentru a-și menține drept, pe umeri, capul greu a rostit rar, atent să nu stâlcească cuvintele sau să-și rănească limba ce i se împleticea printre dinți: „…am văzut că Piaţa Unirii este plină, iar focşănenii îşi doresc să vină la aceste spectacole.“

Un argument ce nu poate fi contrazis dat fiind că există anumite momente în care un cetățean, fie și consilier local, vede dublu în față. De regulă, două cărări, doi stâlpi, două broaște în aceiași ușă ș.a.m.d.

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');