Dezvăluirile lui Pogorevici i-a lăsat fără glas. Frica liberalilor de Oprișan/blatul cu PSD păzește bostănăria neregulilor din primăria Focșani

bula_liberali_balosu_focsani_balta_www.saptamanalulroze.roDezvăluirile juristului Dan Liviu Pogorevici despre mecanismul de trucare a licitațiilor publice din Primăria Focșani și despre complicitățile dintre constructori, proiectanți și șefa biroului de investiții, Cristina Costin, par să-i încurce pe liberali. Acuzațiile făcute de jurist pentru cotidianul PUTEREA , și nu numai, i-a luat pe nepregătite și le-a dat peste cap programul electoral. În loc să se adapteze noii situații, au reacționat asemenea unui calculator chinezesc, de proastă calitate, căruia i se comandă mai multe operații dinr-o dată: s-au blocat.

Au afișat eroare.

Liberalii din organizația Focșani, care au în fișa postului monitorizarea activității primăriei au continuat să dea cu bățul în baltă, doar, doar, o sări vreun pui de vot. Fie cât de sfrijit și amărât. Ca să aibă ce pune pe masa partidului în duminica alegerilor.

Alții, candidații în cămasă roz, vitejii care până mai ieri ce-și smulgeau de pe ei țoalele strâmte, de cocalar, în fața camerelor video și făceau spume acuzând ciuma roșie, corupția pesedistă din instituțiile publice, cei care se rugau de anturaj să-i țină strâns și să-i ferece în lanțuri ca nu cumva să scape și, turbați de dorința de a face dreptate, să se repeadă, Doamne ferește, să-i sfâșie beregata baronului local înainte de alegeri, au amuțit ca peștii. Și s-au ascuns prin cârciumi, pretextând întâlniri strategice cu alegătorii.

La rându-le, băieții bucălați în obraji, sfioși ca virginele în noaptea nunții care până la defectarea juristului Pogorevici amenințau că vor schimba foaia în Vrancea au făcut ceea ce ne-au obișnuit să facă. Cu totul și cu totul altceva.

Până și curajoșii postacii de pe Facebook,  adevărații bărbați ai PNL-ului, eroii din linia întâi, care combat vitejește din orice poziție, ascunși în spatele unor identități inventate precum Marius Tonea, Penița Otrăvită, Alin Radu cu toate permutările, Elisabeta Arnăutu cu toate alter-ego-urile  etc. au dezertat de la datorie. Căci una este să-ți înjuri proprii colegi de partid și alta e să te contrezi cu ditai baronul local de Vrancea, cerând clarificări în legătură cu susținerile lui Liviu Pogorevici. Legenda spune că acesta are privirea lui Superman și vede cine se ascunde în spatele conturilor false de pe Facebook. Și cum toate legendele conțin o sămânță de adevăr, nici un postac nu s-ar risca să-i fie devoalată adevărata identitate.

Și uite așa, fitilul aprins de dezvăluirile lui Pogorevici este pe cale să se stingă încet, neîntreținut decât de relatările presei, din ce în ce mai rare, fără să declanșeze vreo dinamită care să arunce în aer sau măcar să fisureze sistemul corupt din Primăria Focșani.

Iar Toma, Bălosu, Ștefan și restul prietenilor imaginari de pe Facebook ratează (pentru a câta oară?) șansa de a demonstra că dincolo de declarațiile belicoase fără acoperire în fapte, mai este și altceva. În afară de ceea ce bănuie toată lumea că este: marele BLAT dintre PSD și PNL.

Citește și:

Cum s-a-ncălcat legea-n Primărie pentru colaboratorii lui Vrabie

Tragicomedie la primărie: UN VRABIE ȘI DOI GĂINARI

Cum prostește primarul Bacinschi un oraș întreg din dragoste pentru clientela politică

Mici dedesupturi lămuritoare ale marelului tun de la Școala nr 9

 

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');