Despre cum a făcut baronul Oprișan primul milion (I)

bula_marian_oprisan_stadion_psd_saptamanalul_rozePREAMBUL

De ceva timp cetățenii Vrancei puternice sunt măcinați de o curiozitate legată de Marian Oprișan, păstorul care-i călăuzește în transhumanță, pe un drum și într-o direcție doar de el știute. Toți vor să știe cum și-a făcut, baronul local, primul milion de euro. Abil, de fiecare data când este întrebat, baronul evită o explicație clarificatoare, oferind doar detalii vagi. Că ar fi intrat în politică din poziția de director general al celui mai mare holding privat din Vrancea, Seven Stars S.A. Ce omite Marian Oprișan să spună este că Seven Stars ăsta n-a fost un holding oarecare.

În epocă, Seven Stars SA a fost celebră dar nu datorită succesului în afaceri sau a profiturilor amețitoare ci pentru că a fost una dintre primele inginerii financiare construită special pentru a jefui statul. E drept, să recunoaștem, nu Marian Oprișan a fost creierul ci mentorul său în ale politicii, Nicolae Giurgea, fost senator, președinte de Consiliu județean și prefect.

Baronul local, însă, are o mare responsabilitate pentru acest jaf, dat fiind că, potrivit propriei mărturii, a fost director general. Omul care și-a pus semnătura și a luat, chiar dacă numai formal, deciziile cele mai controversate în baza cărora statul român a fost păgubit cu sume imense.

Drept care, pentru aceia dintre voi care nu știu dar și pentru aceia care nu-și mai amintesc vom prezenta în următoarele zile, în foileton, povestea Seven Stars SA. Nu ratați în zilele următoare!

 

Citește și:

Chiar asa… ce-ar fi daca s-ar desfiinta functia de presedinte al consiliului judetean?

Oprișanul unui județ falimentar: Păzea, baronul a luat la ochi și Focșanii!

Ținutul lui „Așa ceva nu există!“

Cum s-a-ncălcat legea-n primărie pentru colaboratorii lui Vrabie

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');