De la o demisie la Ponta. Dosar penal cu moțiune-n coadă

bula_ponta_pdl_vrancea_protest_demisie_saptamanalulrozeAnchetat de procurorii DNA într-un dosar penal, prim-ministrul Victor Ponta a refuzat să demisioneze, spunând că n-o va face decât la solicitarea PSD și a Parlamentului. Cu atât mai mult, cu cât, a arătat el, se bucură de aprecierea unei populației. În acest sens, a prezentat mesajul de susținere primit de la un cetățean normal, pe nume Victor Ponta.

Contactat de ziariști, președintele PSD, Victor Ponta a declarat ferm, că partidul său își va susține premierul , pe Victor Ponta până în pânzele albe, considerând că totul este un joc politic murdar, menit să răstoarne Guvernul și să instaureze o criză politică.

La rându-i, de pe treptele Parlamentului, deputatul Victor Ponta a precizat că nu se pune problema încuviințării urmării penale pentru premierul Victor Ponta, deoarece sunt câteva lucruri neclare. Din punctul său de vedere, prim-ministrul Victor Ponta nu poate fi anchetat pentru acuzațiile de corupție care îi sunt aduse avocatului Victor Ponta și pentru o mașină de curse, despre care se spune, ar fi primit-o ca mită, sub formă de sponsorizare, copilotul Victor Ponta

Deputatul Ponta susține că se bazează și pe opinia unui specialist în drept penal, un fost magistrat, respectiv ex-procurorul Victor Ponta.

*****

Liberalii spun că în ziua dezbaterii și votării moțiunii de cenzură, împotriva Guvernului Ponta, vor organiza un lanț uman în jurul Parlamentului . Inițial au vrut să aducă un lanț de cătușe dar, după ce s-au gândit mai bine, au renunțat. Exista pericolul ca mulți dintre parlamentarii ce și-au declarat intenția de a vota alături de ei să se sperie de zornăit și să fugă fără a se mai prezenta la vot.

*****

Inițial, după ce a fost anunțat că este urmărit penal, Victor Ponta ar fi vrut să-și scrie demisia. Din păcate n-a găsit nici un model după care să facă copy-paste.

*****

Cel mai tare și mai tare în povestea dosarului penal al lui Victor Ponta mi s-a părut sincronizarea dintre audierea la DNA, depunerea moțiunii de cenzură de către PNL și solicitarea demisiei, de către Klaus Iohannis. Ăsta da lucru bine făcut. Se vede că toți și-au potrivit ceasurile după orologiul ăla vechi, nemțesc, pe care președintele l-a moștenit de la străbunică-său și pe care ni l-a arătat în campania electorală.

Păcat că nu l-a folosit și când a fost să-și respecte promisiunea făcută electoratului care i-a cerut ca votarea primarilor și a președinților de consilii județene să se facă în două tururi de scrutin. Fără ceasornicul străbunicului, când a fost vorba de modificarea legii alegerilor locale, Iohannis s-a orientat, probabil, după un ceasurile dâmbovițene ale lui Blaga, Atanasiu și Ponta. Și astfel a luat-o înainte, la blat, pardon, la braț, cu PNL și PSD lăsându-i de căruță pe cei ce l-au susținut în stradă, pe 16 noiembrie.

*****

Potrivit referatului procurorilor, Victor Ponta este acuzat că ar fi primit bani, de la cabinetul de avocați al lui Dan Șova, în baza unui contract, fără să lucreze nimic în schimb. Pe chestia aceasta, DNA ar trebui să extindă ancheta și să bage la pușcărie peste 80% din angajații instituțiilor publice din România care stau degeaba la serviciu și își încasează salariile.

*****

Abia aștept ca Ponta să demisioneze. Va fi distracție maximă când Vasile Blaga și Theodor Atanasiu se vor pupa în bot cu generalul Gabriel Oprea, pe care îl vor lăuda pentru patriotismul, loialitatea și seriozitatea de care dă dovadă. Astfel, reevaluat și reîncărcat, Oprea va fi tocmai bun să intre într-o altă majoritate parlamentară, PNL-UNPR, care va pune mâna pe Guvern până la alegerile din 2016.

Moment în care, după ce va intra în Parlament pe listele liberalilor, UNPR va reveni la guvernare alături de PSD. Bineînțeles, în numele interesului național pe care îl servește generalul Oprea.

*****

Doar ce i-au cerut liberalii demisia lui Ponta, că doamnele din PSD au și sărit în apărarea lui, zburlite și gata de bătaie, cu ghearele scoase, stuchind și înjurând, ca-n mahala. I-auzi limbaj de doamnă:

„O ieşire la limita penibilului, doar aşa pot califica mesajele transmise de doamna Alina Gorghiu (…). Din tot discursul domniei sale nu am înţeles decât că cerşeşte, acesta este termenul corect, o criză politică“ (Rovana Plumb).

„Alina Gorghiu face o demonstraţie revoltătoare de tupeu, ieşind astăzi într-o conferinţă de presă în care ne anunţă că PNL vrea că România să intre cu orice preţ într-o stare de haos, doar pentru a pune mâna pe putere“.

„(…)isteria celor din Partidul Național Liberal a depășit de mult granițele unui comportament normal pe scena politică“. (Gabriela Firea).

Citește și altele:

Zece motive pentru care Victor Ponta n-a ajuns președinte

Tragicomedie la primărie: UN VRABIE ȘI DOI GĂINARI

Cum prostește primarul Bacinschi un oraș întreg din dragoste pentru clientela politică

Mici dedesupturi lămuritoare ale marelului tun de la Școala nr 9

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');