Conu’ Halici față cu bârfitorii în pauza de cafea

nicusor_halici_prefect_psd_vrancea_saptamanalulroze

Până mai ieri, Nicușor Halici ar fi avut toate șansele să-și încheie mandatul de prefect fără ca nimeni să știe cine este și cu ce se ocupă. Când venea vorba de prefect, toți îl știau de „ăla, bă, cum-i zice…“.

Situația s-a schimbat, însă. De acum înainte, el va fi cunoscut ca „ăla, bă, care i-a amenințat pe șefii de deconcentrate pentru că-l bârfeau la cafea, în pauză“.

Căci, da, aceasta este singura realizare din mandatul lui… ăla, bă, cum îi zice… S-a supărat și i-a amenințat pe cei care discută despre el prin cafenele. S-a supărat, vorba bătrânească, ca porcarul pe sat.

Și nu exagerăm, deoarece Halici și-a început cariera de prefect ca porcar, adică persoană care se ocupă cu creșterea porcilor la Păulești.

De acolo, din munte, tânărul porcar a coborât spre vale într-un moment de grea cumpănă. Exact atunci când Vrancea, mai exact Consiliul Județean și mai exact, baronul Marian Oprișan avea nevoie de o hârtie pentru judecătorie, din care să reiasă că instituția pe care o conduce nu a înregistrat nici un prejudiciu în dosarul în care era anchetat de DNA. Hârtie pe care nici un funcționar din CJ nu dorea să o semneze.

A semnat-o Nicușor Halici, fiind unul din primele sale acte administrative pe care le-a emis din postul de șef al direcției juridice din cadrul CJ. Post pe care, normal, l-a ocupat mulțumită competenței și expertizei căpătate în creierii munților și nu pentru că, așa cum ar crede unii, ar fi fost fraierul potrivit, în locul pe care nu și-l dorea nimeni, într-un moment de maximă urgență.

De aici și până la scaunul de prefect n-a mai fost decât un pas, o carabă pe care a încasat-o, peste bot, în Grădina Publică, de la un subaltern exasperat de aroganța sa și lipsa de interes a lui Oprișan. Ce mai conta un prefect-porcar într-un județ aflat în pragul colapsului.

Pe scurt, aceasta ar fi biografia un pic romanțată a actualului prefect. Restul este cancan și subiect de bârfă, la cafea, pentru șefii de instituții deconcentrate.

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');