Baronul cu ghinionul. Marian, blestemul banului public

bula_marian_oprisan_alegatori_campanie_vrancea_saptamanalul_rozeMarian Oprișan, baronul de Vrancea, a anunțat un amplu program de investiții guvernamentale care ar trebui să demareze în județul nostru, începând cu acest an. Iar debutul ar urma, susține baronul, să se producă chiar zilele următoare. Atunci când ar trebui să se semneze contractul pentru construcția unui bazin de înot de dimensiuni olimpice.

Din păcate, deși ar fi indicat să ne bucurăm, mai curând avem motive de îngrijorare. Căci, dacă până acum nu v-ați dat seama, vă spunem noi, se pare că baronul este cel mai ghinionist baron local. Cel puțin atunci când i se dau pe mână bani de la buget ca să construiască/reabiliteze obiective de interes public.

Degeaba se trage în poză cu toți popii, plătește acatiste pe la biserici și își face cruci din creștet până în pământ căci toate șantierele la care taie panglica de inagurare au soarta mănăstirii lui Manole.

Ba lucrările nu încep niciodată, așa cum s-a întâmplat cu aeroportul, parcul industrial sau autostrada Buzău-Focșani-Bacău pe care o anunța ca și finalizată, în urmă cu doi ani, înainte de Crăciun.

Ba, dacă printr-o minune încep, nu se mai încheie, precum reabilitarea clădirii fostei Prefecturi Putna, în legătură cu care ne tot amenință, de prin 2012, că va fi data în folosință până la finalul anului.

Ba dacă încep să se deruleze și chiar sunt finalizate nu rezistă în timp. Cum s-a întâmplat cu Piața Unirii, pe care baronul Marian Oprișan a inaugurat-o, altături de Victor Ponta în toamnă și a intrat în reparații după câteva luni, la finalul iernii. Sau așa cum a fost cazul Eurogării, o cutie de carton și sticlă, în care noaptea bate cucuveaua, de pustie ce-i și al cărei acoperiș se înmoaie de fiecare dată când plouă, inundând sala de așteptare.

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');