Au fost odată în America: Distracție și soare, primari turiști la Miami

bula_vasile_vatra_neculai_ionescu_primari_vrancea_www.saptamanalulroze.roConform unui principiu sănătos potrivit căruia, dacă îți cauți cu adevărat, oriunde se găsește un loc de dat cu târnăcopul sau de săpat un șanț, prefectul județului, Kanty Cătălin Popescu însoțit de șapte primari au căutat mult până ce și-au găsit un loc unde să lucreze timp de două săptămâni. Cam cât ține o vacanță all inclusive în Grecia.

Și au plecat tocmai în America, la Miami. De invitație, vize și program s-au ocupat reprezentanții unei publicații obscure, din Brașov, „Revista Română de Administraţie Publică“. Pe de altă parte, de costurile pentru transport, cazare și diurnă s-au ocupat contribuabilii care își plătesc la vreme taxele și impozitele.

Acolo, potrivit prefectului Kanty Popescu, departe de ochii alegătorilor, din cauza diferenței de fus orar, dar pe banii lor, delegația primarilor a muncit din greu. Însă nu la studiu și schimburi de experiență, cum a lăsat să se înțeleagă.

Căci, după cum au povestit chiar turiștii organizatorii nu prea au avut așa ceva în program. N-au aranjat nimic oficial. Așa că, în afară de vizita la primăria din Orlando, delegația condusă de prefect s-a întâlnit doar cu un trepăduș de la Ambasada României care i-a expediat scurt. Pe motiv că are treabă. Dar nu înainte de a le sublinia că data viitoare, când vor mai veni în SUA și vor dori să se întâlnească cu oficialitățile, să-și programeze întâlnirile din timp. Asta deoarece, americanii, fie că-s primari, congresmeni, președinte sau doar simpli funcționari mai și muncesc. Spre deosebire de ce se întâmplă în România.

Drept care, singuri în lumea nouă și nebăgați în seamă, primarii noștri s-au consolat cu excursii pe la diverse obiective turistice și cu sesiuni de shopping . Ceea ce tot muncă se cheamă. Având în vedere că au alergat dintr-o parte în alta, la magazine, mall-uri și chiar, spre cinstea lor, la muzee.

Cât de greu le-a fost în acest sejur, se poate observa și din fotografiile pe care le-au postat pe conturile de Facebook. În care apar, costumați în haine de lucru – tricouri, bermude, șlapi – arși de soare, cât au permis cremele de protecție, asudând din greu, care pe plajă, care pe la diverse locații de interes turistic, care la șpriț și la frapieră, în restaurantul lui Cristi Borcea. Exact cum le stă bine unor prim-gospodari cărora Guvernul tocmai le-a majorat salariile.

 

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');