Aberând printre morminte: Fotbalul din Mărășești a ajuns la cimitir, pardon, la mausoleu

bula_laurentiu_tigaeru_valerica_chitic_miss_boboc_marasesti_saptamanalulrozeDatorită amplasării sale, pe E 85, Mausoleul din Mărășești este cel mai reprezentativ obiectiv din orașul cu același nume. În afară de ceea ce își mai amintesc, vag, de la profesorii de istorie, cum că prin zonă s-au bătut unii, în izmene, cu nemții, pe la ‘917, mulți nu prea știu care-i treaba cu mausoleul acesta. Și nici nu prea îi interesează. Le este de ajuns că orașul lor a devenit celebru mulțumită căsoaiei aceleia de o formă ciudată.

Așa trebuie să-și fi zis și băieții care au organizat „Mausoleu Open Minifotbal“ , un turneu sportiv, organizat de Sala Sporturilor din Mărășești cu sprijinul Primăriei, a Consiliului Local și, normal, a primarului Valerică Chitic. Și nu doar că și-au zis dar, cu siguranță s-au și felicitat pentru numele găsit. Este perfect. Din perspectiva lor, „Mausoleu Open Minifotbal“ este un nume la fel de bun, pentru un turneu de minifotbal, ca și Europa League sau Cupa Campionilor Europeni.

Nici nu s-au mai obosit să verifice în DEX , locul în care toți cetățenii din Mărășești, inclusiv primarul Chitic, caută cuvintele al căror înțeles nu le cunosc. Păcat. Dacă ar fi făcut-o ar fi aflat că mausoleul este un monument funerar care adăpostește rămășițele uneia sau a mai multor persoane, în cazul de față a soldaților și ofițerilor morți în Primul Război Mondial.

Astfel, la fel de bine, autorii lugubrei inițiative și-ar fi putut intitula turneul „Cavou Open Minifotbal“. E drept că au circumstanțe atenunante, având în vedere inițiativa Consiliului Județean Vrancea care a împodobit Mausoleul de la Mărășești cu atât de multe beculețe încât, noaptea, pare un brad de Crăciun.

 

Citește și:

De 1 Mai, DNA a adus vremea rea in viata lui Oprisan

MRU la SIE, alegerea uneperistului isteț

Cum a făcut baronul Marian Oprișan primul milion (II)

Neață și Secară pupat Piața Independenței sau cum să înghiți broasca râioasă și să te lingi pe buze de plăcere

 

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');