PSD și PNL, o campanie ca un scandal între țațe

logoNe aflăm la finalul unei campanii electorale pentru alegerea primarului municipiului Focșani mizerabilă, poate cea mai dezgustătoare din cele de până acum, caracterizată doar prin atacuri la persoană, reciproce, între PSD și PNL.

O campanie electorală precum un scandal între două țațe mahalagioaice.

După patru mandate cu Decebal Bacinschi și PSD la conducerea Primăriei Focșani, ca focșănean, mă așteptam din partea candidaților la dezbateri (poate aprinse) argumentate pe teme serioase, pe proiecte realiste și soluții concrete pentru revitalizarea orașului.

Și trăgeam nădejdea că cei ce vor prelua inițiativa în această direcție vor fi liberalii din opoziție. Care aveau tot interesul să demonstreze că echipa lor reprezintă o alternativă serioasă și competentă la fosta administrație. Cu atât mai mult cu cât, la începutul campaniei electorale, s-au declarat pentru o competiție fair-play.

M-am înșelat amarnic.

În Focșani sunt foarte multe probleme

urgente care așteaptă rezolvare, de la străzile desfundate, lipsa canalizării și alimentării cu apă din cartierele mărginașe, absența locurilor de joacă pentru copii, a parcărilor, până la pavajul din Piața Unirii care trebuie înlocuit cu altul de calitate, refacerea aleilor din Grădina Publică și  reabilitarea Parcului „Nicolae Bălcescu“ etc.

Dintre toate problemele presante cu care se confruntă Focșaniul, candidatul liberal, Ion Ștefan, ginerele fostului primar Neculai Lățcan, a identificat una singură: amanta contracandidatului său.

Și a ținut s-o rezolve cu promptitudine.

A premeditat, împreună cu colegii săi de partid, o campanie de așa zise dezvăluiri și atacuri la persoană, care se desfășoară în aceste zile. La care suntem obligați să asistăm cu toții, fie că ne convine sau nu. Mizerile regizate de comunicatorii PNL sunt repetate cu regularitate pe Facebook, la TV și pe unele website-uri de știri.

Ion Ștefan a ținut, personal, să verse hârdăul cu lături, în capul contracandidatului, într-o dezbatere televizată. Ca răzbunare pentru că acesta l-a contrazis, arătând că nu este nici pe departe atât de gospodar și competent pe cât se laudă. Exact ca țațele care se scuipă și-și ridică poalele, ca să-și arate c*rul, una alteia, în văzul mulțimii.

Ce face Cristi Misăilă

în viața particulară îl privește direct, doar pe el și, poate, pe unii tradiționaliști care consideră că a comis un păcat grav. Pentru noi, restul focșănenilor interesați ca orașul să fie administrat de un primar competent, sunt mai puțin relevante asemenea detalii, oricât de picante ar fi. Merită mult mai multă atenție faptul că Misăilă s-a declarat un continuator al administrației falimentare a fostului primar, Bacinschi. Și că vrea să ducă mai departe aceiași politică a PSD, caracterizată prin nepăsare în cheltuirea banului public, promovarea intereselor de grup și partid, incompetență etc..

Însă, cel mai penibil lucru

în această mizerie este că PSD și PNL s-au alimentat cu gunoaiele pe care le folosesc drept muniție, direct de la sursă. Nu vă imaginați că ginerele lui Lățcan a plătit vreun detectiv să scormonească prin tomberoanele familiei Misăilă. Personajul a aflat informațiile respective de la amicii săi din PSD cu care se întâlnește la spriț sau împreună cu care își face vacanțele. Fără legătură cu subiectul, este de notorietate prietenia sa cu familie cu Ralucăi Dan, mâna dreaptă a baronului Marian Oprișan. Chiar el a povestit, conform unor surse din conducerea PNL, la ședințele de partid, că familiile lor se vizitează și petrec timp împreună.

Peste câteva zile urmează votul.

Și cu toate că au trecut patru săptămâni, n-am aflat nimic clar despre intențiile celor care vor să ocupe  scaunul de primar, reprezentanți ai PSD și PNL. Temele serioase și soluțiile concrete au fost înlocuite cu bârfe de alcov și proiecte fanteziste, scornite la beție, în lungile ședințe de partid ținute prin cârciumi. misaila

ga('create', 'UA-9366006-2', 'saptamanalulroze.ro'); ga('send', 'pageview');